icon-ergoicon-fysioicon-handlogo-ergo Afspraak maken
Menu

Voorzieningen; advies en aanvraag

Ergotherapie omdat:

... het lopen naar de supermarkt u steeds zwaarder valt.
... pijn in uw handen ervoor zorgt dat het koken moeizaam verloopt.
... u moeite heeft met het aantrekken van kousen en schoenen.
… u hulp nodig heeft van uw partner met het opstaan uit bed.
… het u niet meer goed lukt om de steunkousen aan te trekken.
… u de knoopjes van uw overhemd niet kunt sluiten.
… u tijdens uw werk bepaalde handelingen niet goed kunt uitvoeren.

Soms is het nodig om uw omgeving aan te passen aan uw belemmeringen. Dit kan bijvoorbeeld een woningaanpassing zijn, of de aanschaf van een scootmobiel, trippelstoel, rolstoel, traplift of kleinere hulpmiddelen.

Sommige hulpmiddelen kunnen worden geleend of gehuurd bij een uitleenorganisatie zodat u kunt proberen of dit u kan helpen of het maar tijdelijk nodig is.

Advies en ondersteuning

Er zijn voorwaarden en regels om voor eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Soms verloopt dit via de gemeente vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), maar bepaalde hulpmiddelen worden door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. In dat laatste geval is vaak een verslag van een ergotherapeut nodig. In bepaalde situaties moet u zelf een bijdrage doen of zelf de aanschaf bekostigen. Wij kunnen u hierin adviseren en ondersteuning bieden bij de aanvraag. Ook wanneer u zelf bijvoorbeeld een scootmobiel wilt aanschaffen, kunnen wij uw specifieke gebruikerswensen in kaart brengen en adviseren over een aankoop die bij u past. Eventueel kunnen wij ook met u de behendigheid met de scootmobiel in het verkeer oefenen, zodat u veilig en vertrouwd de weg op kunt.

Ook beschikken wij over verschillende kleine hulpmiddelen die de ergotherapeut u kan demonstreren of die u kunt uitproberen alvorens u deze aanschaft.